Atgal į Atgal į

Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centro skyrius kviečia visus į Globėjų dienai paminėti skirtus renginius

 

 

GLOBĖJŲ SAVAITĖ UTENOJE

Birželio 29 d. Globos centro interviu radijuje. Utenos radijuje Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro vadovai ir  globos centro skyriaus specialistai pristatys Utenos r. gyventojams savaitės trukmės laikotarpio skirto paminėti globėjo dieną renginius ir kvies aktyviai dalyvauti organizuojamose veiklose.

Birželio 30 d. 10:00 val. „ZOOM” paskaita - „Ryšio užmezgimas ir jo svarba su globojamais vaikais”. Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro globos centro psichologė Edita Vaišnoraitė nuotoliniu būdu, pasitelkiant „ZOOM” platformą skaitys paskaitą apie ryšio užmezgimą su globojamais vaikais ir jo svarbą, skirtą globėjams (rūpintojams), budintiems globotojams, įtėviams ar norintiems jais tapti. Paskaitos trukmė 1,5 val. Virtualiais mokymais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į globą ir įvaikinimą, padėti geriau suprasti globojamus vaikus.

Prisijungimo nuoroda: https://us04web.zoom.us/j/6478722513?pwd=OXVtQWcwS2RmRnNVVGZhNEg5OEFMQT09

Prisijungimo ID: 647 872 2513

Slaptažodis: mokymai

Liepos 1 d. 10:00 val. Vyturio g. 11, Joneliškių k., Utenos r. „Svečiuose pas budintį globotoją”. Išvyką į Joneliškių kaimą, pas Budintį globotoją. Išvykoje  kviečiami dalyvauti asmenys norintys tapti globėjais (rūpintojais), budinčiais globotojais ar įtėviais. Išvykos vienas iš pagrindinių tikslų atkreipti visuomenės dėmesį ir leisti pamatyti budinčio globotojo darbą iš arčiau, asmenims kurie vis dar svarsto apie globą ir įvaikinimą.

Liepos 2 d. 9:00 val. Žygio startas „Tauragno Slėnis”., Tauragnų mstl., Utenos r. Globojamų vaikų žygis "Tauragnų piliakalnis". Globojami Utenos rajono (Bendruomeninių vaikų globos namų, šeimynų, šeimose globojami) vaikai ir jaunuoliai dalyvaus vienos dienos stovykloje Tauragnų miestelyje. Kviesime prie žygio prisijungti Tauragnų miestelio bendruomenę. Išvykos metu bus skatinamas vaikų kūrybiškumas, ugdomas tautiškumas. Išvyka - žygis bus skirtas paminėti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai. Išvykos metu aplankysime „Taurapilio” piliakalnį šalia Tauragno ežero. Iš įvairių žygio metu rastų gamtoje gėlių ir žolelių bus gaminama Lietuvos trispalvė. Vaikai bus supažindinti su tautos istorija ir aktyviai praleis laisvalaikį. Pagrindinis žygio tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į globą ir įvaikinimą.

Liepos 3 – 5 d. Aukštaičių g. 22, Sudeikių mstl., Utenos r. Stovykla - globėjams ir globojamiems vaikams „Šeima”. Stovyklos metu vyks mokymai ,,Psichinės sveikatos stiprinimas taikant inovatyvius metodus”, bus organizuojami sveikos gyvensenos užsiėmimai, vyks meno terapija siekiant sustiprinti socialinius, emocinius ir dvasinius globėjų gebėjimus, kurie padės jiems valdyti emocijas, padės sustiprinti globos motyvaciją. Stovykla skirta stiprinti globėjų bendruomenę, tarpusavyje dalintis gerąja patirtimi. Suteikti globėjams ir jų globojamiems vaikams naujų žinių.

Visoje Lietuvoje vykstančių renginių programas kviečiame parsisiųsti čia:  

https://globoscentrai.lt/files/front/globoscentrai.xlsx

Daugiau informacijos apie globs savaitę Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro internetiniame puslapyje: