Apie mus rašo

Lietuva – be vaikų globos namų. Tokį tikslą išsikėlusi Lietuva vis daugiau vaikų apgyvendina pas globėjus ir šeimynose, ten vaikas gyvena šeimos aplinkoje ir gauna įvairių patirčių. Vis dėlto institucijose dar gyvena daugiau nei tūkstantis vaikų, tiesa, dauguma jų – bendruomeniniuose globos namuose, laikomuose geriausia institucinės globos forma.

Daugiau skaitykite šiame straipsnyje.

 

Metų pradžioje šalies vaikų globos namuose gyveno daugiau nei 1340 vaikų. Daugiausia tai vyresni nei 7 m. vaikai, kurie turi brolių ar seserų. Šiuo metu Lietuvoje juntamas tiek nuolatinių globėjų, tiek budinčių globotojų, kurie gali suteikti laikinąją globą, stygius, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Daugiau skaitykite šiame straipsnyje.

 

Vilnietė Olga Malaškevičienė „Pokalbyje svetainėje“ papasakos savo įvaikintos trečios dukros istoriją, kuri nebuvo rožėmis klota, bet viskas baigėsi kaip geriausioje pasakoje. O vaikų globos ir įvaikinimo ekspertė Rugilė Ladauskienė paneigs mitus, kurie vis dar gajūs apie įsivaikinimą – ar tikrai, jei nori globoti ar įsivaikinti, privalai turėti nuosavą būstą, aukštas pajamas ir būti susituokęs? Ar tikrai turi bijoti genų? Pokalbis, kuris akis atvers kiekvienam, auginančiam vaikus.

Žiūrėkite laidoje.