Atgal į Atgal į

"Globėjų šeimų sunkumai ir gerosios patirtys"

 

 

 

Rugpjūčio 3 – 4 dienomis viloje „Dubgiris“ (Uikių k., Sedos sen.) vyko dviejų dienų renginys „Globėjų šeimų sunkumai ir gerosios patirtys“. Projektas „Globojančių šeimų lavinimo, saviraiškos bei bendrystės skatinimas“ Nr.08.6.1-esfa-t-927-01-0249 finansuojamas 2014-2020 Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos lėšomis.

Mažeikių rajono šeimos ir vaiko gerovės centras sukvietė per pusšimtį Globos centro bendruomenės atstovų į dviejų dienų renginį, kurio metu vyko globėjų ir įtėvių mokymai, vaikų užimtumas: edukaciniai ir kūrybiniai užsiėmimai. Mažiausiajam dalyviui – globotiniui – pusantro mėnesio. Nuo ryto pliaupiantis lietus buvo nemenkas iššūkis, tačiau susirinkusiųjų nuotaikos ir emocijų nesugadino! Jaukaus buvimo kartu, produktyvaus darbo ir šilto bendravimo linkėjo Savivaldybės mero pavaduotojos bei administracijos atstovai, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai, kiti svečiai. Kol suaugusieji dalinosi sunkumais ir gerosiomis patirtimis, tol globėjų ir įtėvių vaikų priežiūra ir laisvalaikiu rūpinosi centro savanoriai. Tai leido suaugusiems pilnai įsitraukti į organizuojamas veiklas, užmegzti naujus ryšius, pasijausti svarbiais, įvertintais ir pastebėtais.

Tariame didelį ačiū kiekvienam globėjui ir įtėviui. Jūsų kasdienis darbas, individualus indelis į kiekvieną vaiką ir pasiaukojimas įkvepia ir mus judėti pirmyn ir tobulėti. Ačiū, kad esate ir dalinatės savo šiluma, rūpesčiu, mintimis, supratimais, patirtimis.

 

Iš širdies į širdį jūsų Mažeikių rajono šeimos ir vaiko gerovės centro bendruomenė.