Atgal į Atgal į

Gerosios patirties pasidalinimas

Kiekvienas esame savo gyvenimo architektas – dedame plytą ant plytos, pilame skiedinį, sukame varžtus, matuojame, klijuojame... ir galiausiai galime džiaugtis statiniu, kuris kiekvienam yra pats mieliausias ir artimiausias. Nes savo rankomis kurtas.

Budinti globotoja, globėja Gitana Kabošienė savo gyvenimą kūrė ilgus metus, tačiau vis kažko trūko. Užaugus biologiniams vaikams ir jiems nutolus nuo šeimos namų židinio, Gitana pasigedo šurmulio, vaikiško klegesio, iššūkių.

„Vienatvė mane slegia. Kadangi artimoje aplinkoje turėjau gražių vaikų globos pavyzdžių, o pati esu užaugusi daugiavaikėje šeimoje, pasitarusi su biologiniais vaikais ir vyru, priėmiau sprendimą dėl vaiko globos.

Nesigailiu nė akimirkos savo sprendimo. Augu kartu su vaikais kiekvieną dieną. Auga ir vaikai. Kaip asmenybės, individai... Svarbiausia, kad galime vieni kitus papildyti ir vienas iš kito pasimokyti“, - sako Gitana.

Budinti globotoja, globėja Gitana Kabošienė savo šeimos namuose prižiūri du paauglius (Gita, 14 m., Nojus, 12 m.) ir nuolatinai globoja dar du paauglius (Vakarė, 16 m., ir Urtė, 13 m.). Paklausta, kas lėmė sprendimą dėl galimybės prižiūrėti, globoti (rūpinti) paauglius, Gitana sako niekada nesusimąsčiusi:

„Mano namų duris atvėrė vaikai, kuriems buvo lemta tai padaryti. Tikiu, kad paauglystės iššūkiai gali būti įvairiopi, tačiau su specialistų pagalba viską išspręsime tinkamai ir geriausiu laiku. Aš esu atvira bendradarbiavimui, esu įsitikinusi, kad bendromis pastangomis viskas išsprendžiama palankiai augančiai asmenybei.“

Džiaugiamės, kad vis daugiau Ukmergės rajone biologinių tėvų globos netekusių vaikų atranda namus. Kartais tie namai tampa laikinu uostu, o kartais – tvirtove, kurioje jie jaučiasi saugūs ir mylimi.