Atgal į Atgal į

Žygis "Vaikai yra vaikai"

Vilniaus
Renginio data: 2022-06-26

Lietuvoje apie 1350 vaikų laukia globėjų. Daugiausia – tai vyresni nei 10 metų vaikai. Globos centrus vienijantis tinklas „Vaikai yra vaikai“ kartu su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba bei „TrenkTuro“ komanda kviečia į simbolinį žygį už tai, kad kiekvienas vaikas turėtų namus.

Žygis prasidės birželio 26 d., sekmadienį, 10:00–10:30 val. Vilniuje, prie Tapelių ežero. Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis galės miško takeliais nueiti specialiai paruoštą 10 km vaizdingą maršrutą, kuris driekiasi net palei 5 ežerus. Visų dalyvių nužygiuoti kilometrai bus sumuojami, taip siekiant iš viso kartu nueiti ne mažiau nei 1350 km, t.y. tokį atstumą, kiek šiuo metu Lietuvoje yra globos laukiančių vaikų.

Žygis „Vaikai yra vaikai“ pradės jau tradicine tapusią Vaikų globos savaitę, kuri vyksta birželio pabaigoje ir tęsiasi iki pirmąjį liepos sekmadienį minimos Globėjų dienos.

 

Informacija apie žygį:

- Starto vieta – Tapelių ežero 2 paplūdimys. Šis ežeras patenka į Tapelių kraštovaizdžio draustinį, įsteigtą siekiant išsaugoti Nėries senslėnio lygumoje išsiskiriančios ežeringos Antavilių rinos (duburio) dalį.
- Žygiuosite miško takeliais, didžiąją miško dalį sudarys pušynai, praeisite net 5 skirtingus ežerus.
- Finišuosite taip pat prie Tapelių ežero, taigi po žygio galite pasiplanuoti ir maudynes ežere.

Atvykimas:
- Apie 25 min. automobiliu nuo Vilniaus centro, kryptis – Nemenčinė.
- Viešuoju transportu nuo Antakalnio žiedo iki Tapelių ežero stotelės ir paėjėti apie 10 min. pėsčiomis.
- Automobilius statyti tik automobilių stovėjimo aikštelėje. Draudžiama statyti ant miško paklotės.

Renginio vieta: Vilnius, Tapeliai.
Starto koordinatės - 54.774364, 25.443877 (Tapelių ežero 2 paplūdimys).
Renginio data: 2022 m. birželio 26 d.
Žygio startas: 10:00 - 10:30 val.

*Žygio metu bus filmuojama ir fotografuojama. Dalyvaudami renginyje Jūs sutinkate, kad Jūsų atvaizdas gali būti panaudotas viešoje erdvėje.

REGISTRACIJA SUSTABDYTA