Atgal į Atgal į

Kvietimas mokslinę-praktinę konferenciją

Vykdant Šiaulių r. savivaldybės finansuojamą bendruomenės sveikatingumo stiprinimo projektą „Sveikas ir laimingas 2021”, Kuršėnų šeimos namų Globos centras kartu su Klaipėdos universitetu 2021 m. rugsėjo 24 d. organizuoja mokslinę-praktinę konferenciją tema “Vaiko, šeimos terapija ir psichosocialinė reabilitacija”.

Projekto tikslas – mažinti takoskyras tarp mokslo ir praktinės veiklos, tarp didmiesčių ir provincijos, tarp skirtingų sričių specialistų dirbančių vardan vaikų ir jų šeimos narių.  Tikslas bus įgyvendintas suburiant įvairių Lietuvos organizacijų skirtingų sričių specialistus ir kviečiant pasidalinti gerąja praktine patirtimi, nes dėl nuotolinio mokymo, izoliacijos vaikams ir jų šeimoms teko ypatingai dideli iššūkiai, kurie lėmė emocijų ir elgesio sutrikimus. Ši nauja situacija reikalauja savalaikių problemos sprendimo būdų, todėl skirtingų organizacijų darbuotojų darbuotojai operatyviai pritaikė ar kūrė naujus darbo įrankius. Neramu, kad dauguma iš efektyvių metodų gali taip ir likti tarp uždarytų atskirų įstaigų durų. Konferencijos metu sieksime šias duris atverti ir dalintis tuo, ką kiekvienas savo srities specialistas turi geriausio. Bendradarbiavimas ir geranoriškumas tikėtina, kad skatins skirtingų sričių (medicinos, švietimo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų, socialinių paslaugų, bibliotekų) specialistus pajusti bendrystę, vienas kito palaikymą, o užsimezgusi draugystė įkvėps bendrų paslaugų plėtojimui.

Žinodami, kad pandemijos paliesti specialistai (ar jų šeimos) gali išgyventi ekonominius sunkumus,  norime suteikti šansą kelti kvalifikaciją kiekvienam norinčiam tobulėti, todėl konferencija bus nemokama.

Konferencija vyks rugsėjo 24 d. nuo 9 val. iki 14.55 val. Šiaulių r. savivaldybės kultūros centre (Ventos g. 11 a, Kuršėnai). Atvykus į konferenciją, registracija prasideda nuo 8:00 val.

Renginio dalyviams bus išduodami kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai. Pažymėjimo kaina -5 €.

Būtina išankstinė registracija ir Galimybių pasas. Registruotis galima internetu:     https://forms.gle/EpgGah2rbbwiEezKA  arba tel. 8 617 938 62.

Daugiau informacijos apie konferenciją galite rasti Kuršėnų šeimos namų Globos centro svetainėje: http://kursenugc.lt/2021/09/vaiko-seimos-terapija-ir-psichosocialine-reabilitacija